Paine de casa 😋

Este Co-creata ca pe vatra! 😋

Paine de casa 😋

Aceasta minunata gustare a luat nastere intr-o zi de Noiembrie anul trecut cand inca eram in plin process de Co-crearea cu Universul din Calatoria catre Esenta mea Divina si experimentam diverse retete.
Reprezinta una din cateva tipuri si forme de paine create in functie de inspiratia momentului respectiv, cu mici modificari ale ingredientelor si modului de preparare.

Te invit mai jos sa descoperi ingredientele, modul de co-creare + celelalte tipuri de paine 😋

Click pe buton pentru mai multe detalii despre ce inseamna a fi Co-creator, exemple, etc.:

Sa ai un minunat proces creativ!

Iti urez un gust Divin! 😋

Simti sa impartasim? 🤗

Hai in sectiunea de comentarii de mai jos sa daruim! 💚


Ingrediente:

– faina aprox. 500 g
– apa 100-120 ml (rece sau calduta)
– sare 2-3 lingurite (nu linguri)
– zahar brun sau normal 5-7 cuburi
– 1 plic drojdie uscata (7g) sau normala
– ulei floarea soarelui sau masline 1-2 linguri
– la alegere (cimbru, oregano, mac, susan, rozmarin, etc.)

Mod de co-creare:

  • Se pune intr-un recipient apa, drojdia, sarea, zaharul, condimentele si se amesteca bine 1-2 minute.
  • Se adauga faine de inceput 150-250g si se amesteca bine fie cu mana, fie cu o lingura sau altceva.
  • Apoi se adauga faina incontinuu din cei 500g si intre timp se adauga si uleiul.
  • Se incepe framantarea cu mana din momentul in care este posibil acest lucru timp de 5-7 min. pana ce se omogenizeaza cat mai complet. Aici se mai poate adauga cate putin din faina daca se lipeste de mana.
  • Se unge acelasi recipient sau altul + aluatul cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de 40 min. – 1 h in functie de caldura din incapere.
  • Se unge o tigaie cu ulei, se pune aluatul + ungere cu ulei si se lasa inca 30 min. la dospit acoperind cu un capac. Aici coacere efectiva se poate face si la cuptor in functie de preferinta.
  • Dupa cele 30 min. in functie de cum a crescut aluatul, acesta poate fi intins in formele si marimea dorita.
  • Se aprinde focul la nivel scazut (de preferat pe un ochi mic) si cu capacul pus se lasa prima data aprox. 15 min. pe o parte si aprox. 10 min. pe cealalta parte. Aici se va verifica pentru ambele parti in apropierea expirarii timpului, sa nu sa arda prea tare, reglandu-va in timp in functie de tigaia avuta si ochiul ales.
  • Pasul final consta in a aseza painea pe un platou pentru racire, fie pe verticala pentru a o pastra crocanta, fie o desfaceti in mai multe bucati rezemate de marginea platoulut, timp de cateva minute.

Gustare placuta! 😋

Tipuri si forme de paine de casa 😋


Pentru toate retelele de prajituri, mancaruri si diete, te invit sa faci click pe paginile „Arte culinare – retete!” , website-ul „calatoriaesenteitale.ro” sau sa urmaresti retele de socializare de mai jos!

heart, leaves, foliage-1192662.jpg
Iti multumesc cu recunostinta pentru vizita!
Iti doresc Calatorie minunata, plina de iubire, bucurie, pace, abundenta, prosperitate, adevar, recunostinta si lumina!

Daca doresti sa imi scrii sau pentru alte detalii, te invit in sectiunea comentarii de mai jos sau in pagina de Contact – aici:


Da-i un Share daca simti! 😍😇

Ne gasesti si aici! 😍🕊️💚

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORO