Reteta noua de Snickers 

Sa incepem Co-crearea! 😋

Reteta noua de Snickers 😋

Aceasta minunata gustare a luat nastere intr-o zi de Aprilie 2022.

Click pe buton pentru mai multe detalii despre ce inseamna a fi Co-creator, exemple, etc.:

Te invit mai jos sa descoperi ingredientele + modul de co-creare.

Sa ai un minunat proces creativ!

Iti urez un gust Divin! 😋

Simti sa impartasim? 🤗

Hai in sectiunea de comentarii de mai jos sa daruim! 💚


Ingrediente:

– aprox. 15-20 bucati curmale
– aprox 50-70g alune coapte
– aprox. 200-250g unt de arahide (cel din imaginea de sus este preparat de casa prin blenduirea alunelor), pasta de susan/ altceva la alegere
– miere 1-2 lingurite
– ulei cocos 1-2 lingurite
– aprox 200-250g ciocolata (de preferat min. 52% cacao)
– fulgi de ovaz aprox. 100-120g
– ulei floarea soarelui pentru untul de arahide de casa (optional)

Mod de co-creare:

  • Se pune ciocolata la topit intr-un bol uscat asezat deasupra unui recipiet cu apa pusa la fiert + ulei de cocos 1-2 lingurite (optional).
  • Se pun bucatile de curmale intr-un bol cu apa fierbinte si se lasa la inmuiat timp de 5-10 minute.
  • Se pun fulgii de ovaz in blender/ mixer pentru a face faina de ovaz si se varsa intr-un recipient.
  • Se pun cele 200-250g alune coapte in blender/ mixer + 1-2 lingurite e ulei floarea soarelui in functie de cat de subtire doriti untul (imaginea 1).
  • Se pune peste untul de arahide din blender/ mixer bucatile de curmale inmuiate (fara samburi) + 1-2 lingurite de ulei cocos + 1-2 lingurite de miere + ulei floarea soarelui daca mai este necesar si se amesteca pana cand compozitia devine omogena (imaginea 2).
Compozitia magica!
  • Se scoate jumatate de compozitie intr-un recipient (imaginea 3).
Caramelul
  • Se varsa faina de ovaz preparata anterior peste jumatatea ramasa in blender/ mixer si se amesteca pana se omogenizeaza.
  • Se pregateste un recipient cu foaie de copt si se intinde jumatatea de unt de arahide amestecat cu ovaz uniform, apoi se inchide recipientul si se pune la congelator cateva minute pentru solidificare.
  • Apoi se pune cel de-al doilea strat de compozitie peste primul si apoi se presara 50-70g de bucati de alune coapte presand usor pentru lipire, umpland tot aluatul (imaginea 4). Se inchide recipientul si se lasa la congelator timp de 30min – 2 ore sau mai mult in functie de capacitatea de racire.
  • Se scoate blatul si se sectioneaza in formele si marimile dorite pentru a le pragati de baia de ciocolata (imaginea 5), apoi se reintroduc in congelator 20-40 min pentru solidificare si pregatirea de ungere cu ciocolata.
  • Se scoate aluatul de la rece si se incepe cufundarea bucatilor in baia de ciocolata sau se ung cu o lingura si fiecare parte necesitand racirea la congelator de mai multe ori pentru finalizare (imaginea 6).
  • Dupa timpul petrecut la rece, se aseaza cateva bucati de Snickers pe un platou, si se trece la treaba 😋

Gustare placuta! 😋


Pentru toate retelele de prajituri, mancaruri si diete, te invit sa faci click pe paginile „Arte culinare – retete!” , website-ul „calatoriaesenteitale.ro” sau sa urmaresti retele de socializare de mai jos!

heart, leaves, foliage-1192662.jpg
Iti multumesc cu recunostinta pentru vizita!
Iti doresc Calatorie minunata, plina de iubire, bucurie, pace, abundenta, prosperitate, adevar, recunostinta si lumina!

Daca doresti sa imi scrii sau pentru alte detalii, te invit in sectiunea comentarii de mai jos sau in pagina de Contact – aici:


Da-i un Share daca simti! 😍😇

Ne gasesti si aici! 😍🕊️💚

1 thought on “Reteta noua de Snickers ”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORO